KAN DOOR HUID HEEN

Een geweldsdelict verandert Marieke's leven. Ze besluit de stad te ontvluchten en koopt een afgelegen, vervallen huisje op het Zeeuwse platteland. Door opnieuw te beginnen hoopt ze de ervaringen van zich af te kunnen schudden, maar de eenzaamheid en de kou versterken haar angst en wraakgevoelens. Als de zomer komt en ze een nieuwe vriend krijgt, lijkt Marieke weer sterker te worden. Maar langzaam verliest ze de greep op haar leven.

Kan door huid heen is een psychologisch drama met lichte tonen. Rifka Lodeizen speelt de hoofdrol in het speelfilmdebuut van Esther Rots, die vele prijzen won voor haar korte films Dialoogoefening, Ik ontspruit en Speel met me .

In verdere rollen spelen onder anderen Wim Opbrouck, Chris Borowski, Elisabeth van Nimwegen, Tina de Bruin en Mattijn Hartemink. Aan de film werkten onder anderen mee Lennert Hillege (camera), Victor Horstink (geluid), Luuk Zonnenberg (focuspuller, gaffer), Dan Geesin (muziek) en Maudy van Bree (productieleiding).

Kan door huid heen werd geproduceerd door Hugo Rots en Esther Rots van Rots Filmwerk en Trent van NFI Producties, gecoproduceerd door NPS, en mede mogelijk gemaakt door het Nederlands Fonds voor de Film, het Stimuleringsfonds, het CoBO Fonds en het Rotterdams Fonds voor de Film. De film werd in achtenzestig draaidagen opgenomen op diverse locaties, onder meer in Sint-Margriete, Rotterdam en Amsterdam.